Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro

HOROSKOP ISTINE ZA 2019: vaš podznak najtačnije otkriva ko će se zaljubiti a ko imati uspeh na poslu podznak (1.deo)

Autor Vanja Ostojic
Autor Vanja Ostojic

Šta sve vaš podznak očekuje tokom 2019. otkrivaju astrolozi u detaljnoj prognozi

Izvor: Foto: Shutterstock

Horoskop prema podznaku mnogi nazivaju najtačnijim, pa zato nosi ime - horoskop istine. 

Pročitajte godišnji horoskop prema podznaku za 2019. godinu.

Kada bi nam neko ponudio da se krug zavrti još jednom, da nas život vrati na stare staze i pokloni nam godinu dana više, kako bismo ispravili neke “greške”, da li bismo pristali na to? Postoji li u nama još one lude hrabrosti i želje da se menja svet? I, koliko je nas naučilo u godini iza nas, da svaka, pa i najmanja promena kreće jedino i samo od nas samih? A vreme koje je proteklo bitno nas je promenilo. Toliko, da je danas teško staviti znak jednakosti između onoga što je bilo i onoga što danas zovemo svojom realnošću. U godini koja je pred nama, započeti ciklus promena samo će se nastaviti. Ali mi smo sada spremniji na njih, i nije nam problem da se suočimo sa nekim saznanjima, od kojih smo ranije zazirali.

Podznak Ovan

Oduvek ste bili oni na koje pokazuju prstom kada pričaju o hrabrosti. Kada pričaju o onima od kojih uče. I o onima kojima na nečemu zavide. I svi bi potajno želeli malo vaše hrabrosti, dozu vaše ludosti i vaš životni optimizam. Ne volite previše takve priče, jer samo vi znate koliko je bola nekada bilo potrebno kako biste postigli neki uspeh. Nije ni danas lako. Ali bitne promene su pred vama, i ne odstupajte od svojih ciljeva. Naučiće vas godina u koju ulazite da se životne okolnosti brzo menjaju i da ono u šta danas čvrsto verujete, već sutra može uzdrmati temelje vašeg života.

Prva tri meseca 2019. godine mogu doneti probleme na poslu, u radnom okruženju, i sukobe sa onima na koje bi trebalo da se oslonite. Sam početak godine iskoristite za planiranje nekih najvažnijih koraka, kako bi vaši ciljevi mogli lakše da se ostvare. Međutim, neće svi uspeti u tome da izazovan period, posebno u prvoj polovini decembra, usmere u svoju korist. Smetaće vam tada gužva, brojna pitanja, smetaće vam svi oni koji će vas podsećati da niste baš svaki cilj iz prethodne godine uspeli da ostvarite. A samo je na vama da li će vetrovi prošlih dana stvoriti oluju u sadašnjosti.

Parovi neka se posebno potrude tokom decembra da smire krv, da ne napadaju i da razumeju. Nije sve toliko loše, ali vaše strpljenje odavno je preseklo sve niti koje su uspevale da ga drže pod kontrolom. Slobodni bi u prva tri meseca mogli da pronađu ljubav na poslu, preko prijatelja, a moguće je i da se nekome tajno dopadate, ali to još uvek ne primećujete.

Istakla sam “lošiji” period kada je poslovna situacija u pitanju, u prva tri meseca 2019. godine, jer neko će promeniti posao, neko položaj, a dosta je onih koji određene sukobe u radnom okruženju neće moći da izbegnu. Mislićete tada da su svi protiv vas, da niko ne razume o čemu pričate i da vaš trud malo njih ceni. Energije će kulminirati na neki način, jer previše je toga što već dugo prikrivate, a svaki vid nezadovoljstva teško da će tokom ove godine moći da ostane sakriven. Pripazite samo da neka lična nezadovoljstva ne prenesete na partnera, i ne pokvarite ono lepo što imate. Nisu drugi krivi što nije najbolja situacija.

Zdravstvena situacija mučiće vas tokom februara, pa su mogući neki virusi, jače prehlade, ili problemi sa stomakom. Tada ćete postati i pravi mali “hipohondori” kada je zdravlje u pitanju, pa idite kod lekara ako se situacija ne bude popravila, ne lečite se na svoju ruku.

Proleće već pomalo “čisti” energiju koja je zakrčila sve protoke svežeg vazduha, i osećaćete ogromno olakšanje. Tada svakako pripazite na finansije, jer mogući su neki iznenadni troškovi, koji će neke planove malo poremetiti. Jedna od najvažnijih lekcija koju će vas naučiti godina pred vama jeste da neke vrednosti koje ste tako uporno branili možda i nisu bile vredne toga. Na drugačiji način ćete posmatrati svet oko vas, ljude sa kojima se susrećete i okolnosti u kojima se trenutno nalazite.

Studenti bi trebalo tokom proleća da dobro organizuju svoje obaveze, jer neće biti lako da se sve ono što budete isplanirali lako i ostvari. Previše ćete lako shvatati svoje obaveze, i nećete moći da postignete sve. Usporićete, prevideti neke bitne stvari i izgubiti svest o tome da je zaista potrebno da pružite svoj maksimum, kako bi vaš trud bio primećen. Ne “zalećite” se tada, spremite dobro sve ono što se traži od vas, a na srećnije okolnosti pričekajte do septembra. Ne plašite se neuspeha, i ne odlažite ono što možda i nije toliko teško, već ste sami sebe ubedili da je nemoguće.

Porodična situacija biće pomalo čudna, napeta, mogući su neki sukobi, pazite tada šta i kome govorite. Poslovna situacija se tokom proleća popravlja, a oni koji traže posao, u tom periodu bi mogli da imaju sreće. Očekuje vas i nekoliko kraćih putovanja, kao i česti susreti sa ljudima koje ne viđate često. Proleće konačno donosi noviju energiju, prohodnije puteve i priliku da počnete iznova sve ono što vam se trenutno ne dopada, a deo je vaše svakodnevnice. Tada će i krenuti neke priče o vama, koje vam neće posebno imponovati, ali ne obazirite se na tuđe komentare, samo vi znate koliko je prethodni period bio težak za vas. A najviše će vas obradovati to što će se polako gubiti onaj osećaj vakuma, teških nogu i uzaludnosti svega što činite.

Leto 2019. godine pogodovaće svima onima koji će tada želeti da menjaju svoju poslovnu situaciju, a zaposleni će biti mnogo zadovoljniji finansijskom situacijom. Ukoliko tada budete planirali da kupujete neke tehničke uređaje za svoj dom, sačekajte avgust. Pazite šta potpisujete u tom periodu, pazite na svoja lična dokumenta, i budite spremni da će neki planovi tada naići na prepreke, i da će se neke stvari morati malo odložiti.

Finansijska situacija biće malo bolja, ali ipak bi bilo dobro da pripazite na to na šta trošite novac, jer neke stvari vam neće biti toliko potrebne, koliko ćete vi u tim trenucima misliti da jesu. Studenti će lakše i produktivnije dane osetiti već od avgusta. Tada ne budite lenji i uspevani, već se uhvatite “u koštac” sa svim zaostalim obavezama, i potrudite se da na vreme završite sve ono što će biti potrebno uraditi.

Zdravstvena situacija, tokom leta, biće pomalo teža. Pazite tada na to šta jedete, moguće su neke alergijske reakcije na određene namirnice, izbegavajte puno kofeina, i pripazite na moguću dehidrataciju. Svakako da ćete tokom leta osećati manjak energije, pa priuštite sebi trenutke odmora onda kada osetite da ste na izmaku snage. Tada će se javljati i određene alergijske reakcije na koži, pa ćete menjati kozmetiku koju koristite, dok ne pronađete nešto što neće smetati vašoj koži. Obratite pažnju tokom septembra na snove, jer će vam nešto poručivati, pratite i verujte svojoj intuiciji. A neke velike želje, koje su jednom davno ostale “zamrznute” u vremenu, tokom ovog meseca će se ponovo probuditi.

Jesen 2019. godine biće možda i najpovoljniji period za vas. Sve će vam ići mnogo lakše, brže i produktivnije. Neke nove prilike pojaviće se, i oni koji se ne budu plašili rizika, mogu doneti neke velike i dobre odluke. Tada će se i finansijska situacija stabilizovati, odnosi sa porodicom biće bolji i generalno dani će vam prolaziti brzo i lepo. Međutim, brinućete se zbog nečega što se nije desilo, i možda se neće ni desiti. Pa tada pokušajte da se ne brinete oko sitnica, i posvetite vreme onima koje volite. Zaljubljeni će provoditi lepe trenutke sa voljenom osobom, a slobodni bi ljubav mogli da pronađu preko prijatelja. Međutim, tokom cele godine, ljubav vas neće mnogo brinuti, bićete usmereniji na lični i profesionalni razvoj i želećete da ovo bude jedna od vaših najboljih godina upravo za to.

Kraj godine mnogi od vas dočekaće zadovoljniji sobom, svojim uspesima, i svim onim ostvarenim ciljevima. Neko će tada putovati. Kupovaćete poklone dragim ljudima, i posvetiti im svoje vreme. Ritam ove godine biće znatno brži nego što ste navikli, ali ćete se lako i brzo naviknuti. Sledite svoje snove, rizikujte onda kada svaki atom vašeg bića veruje u uspeh, i ne tražite izvor problema u drugima.

Podznak Bik

Iza sebe ostavljate godinu u kojoj vam je bilo teško da životne okolnosti, i iznenađenja, prihvatate olako. Tražili ste anomalije u svemu. Tražili ste krivce i niste prihvatali promene kao nešto što prethodi rastu. Mnogi od vas pronašli su nekoga uz koga je svaki dan bio lepši i srećniji. Mnogi od vas doneli su neke velike odluke, i bitno promenili svoj život u prethodnoj godini. A oni koji to nisu učinili, u prvoj polovini godine imaće još nekoliko prilika za to.

Pruža vam se prilika da promenite sve ono sa čim niste zadovoljni. Ali ne opuštajte se previše, jer promene nisu lake, jednostavne i često nisu onakve kakve smo mislili da želimo. Biće potrebno da se suočite sa nekim istinama i spoznajama, koje neće ostaviti male tragove na duši. I biće potrebno dozvoliti koži da diše svaki trag promena, kako biste mogli da prihvatite sve ono što će menjati vašu bit. Prva tri meseca 2019. godine pružiće vam priliku da još jednom sagledate sve odluke koje ste donosili u skorije vreme, i da promenite ono čime niste zadovoljni.

Studenti će moći da ostvare velike uspehe, i nijedan neće biti “poklonjen”. Vaš rad i tud će se vrednovati. A na vama je da pružite svoj maksimum kako biste iskoristili naklonost zvezda. Tokom januara očekuju vas neke promene vezane za poslovnu situaciju, potrudite se tada da iskoristite svaku priliku koja vam se bude pružala. Iako ćete misliti da su neke ponude previše nestvarne, nisu vam bez razloga ponuđene. Provodićete dosta vremena na poslu, pa će porodica zbog toga morati malo da trpi. Pokušajte da izbalansirate svoje obaveze i privatan život, i da ispunite ona obećanja koja ste već dali. A, ako ste u potrazi za poslom, prva tri meseca ove godine će vam biti najviše naklonjena da u tome uspete.

Smetaće vam statičnost, smetaće vam osećaj da dani samo prolaze a da vi i dalje stojite u mestu. I tu će biti glavni izvor svih sukoba u koje možete ulaziti tokom januara. Nešto se mora menjati. Neke reči se više ne mogu ćutati. I neki odnosi se moraju srušiti, kako bi prestali biti toliko toksični i kako biste mogli da gradite nove i kvalitetnije odnose sa drugim ljudima. Bićete okruženi prijateljima, proslavljaćete njihove uspehe i podeliti sa njima mnogo lepih trenutaka. Posebno tokom februara. Iznenadiće vas vesti o nečijoj veridbi ili trudnoći.

Proleće će malo uzdrmati sigurne temelje vašeg sveta. Jer mnogo je toga što je potrebno menjati, proveriti i ispitati. A izbegavali ste to uspešno tokom prethodnog perioda. Vama će ova godina doneti možda i najviše izazova i novih prilika. Svaki mesec će nešto menjati. I svakog meseca ćete imati prilike da napredujete. Bitno je samo da ne izgubiti svoj prirodni ritam promena, jer život će imati običaj da vas ponekad iznenadi nekim događajima, koje nećete moći uspešno da ignorišete. Neće se sve promene desiti brzo, ali i najmanji koraci unapred u vama će izazvati oluje i nesanice. Statični ste. Ne volite to. Ali najčešće ste takvi. Život vam ove godine ne dozvoljava da se previše uljuljkate u vašu sigurnu zonu, i izvlačiće na površinu sve ono što je vredno promena. Neko će tokom proleća drastično promeniti svoj fizički izgled, neko će napraviti tu tetovažu za koju mu je uvek nedostajalo ono malo hrabrosti, a svako će ponaosob prolaziti kroz lične zemljotrese, kako bi konačno mogli da krenete dalje.

Studenti će tokom proleća imati malih poteškoća sa ispitima, pa ne bi trebalo da se previše opuštate. Očekuje vas neko kraće putovanje, i iskoristite ga da povratite svoju energiju. Slobodni neće tokom proleća osetiti neke značajnije promene. Dok će oni koji pored sebe imaju nekog posebnog, tada imati određene nesuglasice sa voljenom osobom. Već neko vreme niste sigurni da li je odnos u kom ste ono što zaista i želite, pa će neko od vas rešiti tokom maja da stavi tačku na odnos u kom više nije srećan.

Leto 2019. godine slobodnima će doneti lepe emotivne trenutke. Ljubav dolazi u vaše živote, a na vama je da li ćete dozvoliti sebi malo ludosti, i da li ćete želeti da srušite sve zidove kojima ste se zaštitili od bola. Ljubav vas pronalazi. Možda će osoba koja osvoji vaše srce biti malo udaljena od vas, ali vam to neće predstavljati veliki problem. Tokom cele godine imaćete neke potajne strahove, koje neće uzrokovati ništa što se zaista dešava u vašem životu. Pa ne dozvolite sebi da previše brinete, i ne povlačite se u sebe, onda kada imate puno i prilika i razloga da se okružite voljenim ljudima.

Tokom jula možete imati problema u porodici. Nekome će se vaši izbori tada činiti ludi i pogrešni, neko neće razumeti vaše promene, a neko će želeti da promeni mesto stanovanja. Međutim, tada nećete imati puno srećnih okolnosti, kako biste svoje želje odmah i ostvarili. Malo ćete se povući u sebe, nećete se često kretati i razmišljaćete o prošlosti, nesvesni da je potrebno i jedino moguće, promeniti isključivo trenutak u kome jeste. Poslovna situacija tada će zahtevati od vas da budete maksimalno posvećeni onome što radite, i nećete uspeti da izbegnete neke obaveze.

Tokom jeseni najviše ćete biti posvećeni svom ljubavnom životu. Bićete privlačni suprotnom polu i nekako ćete poput magneta privlačiti sve ono što poželite. U tom periodu pazite na ono što poželite, jer neke želje mogu i da vam se ne svide kada vam se ispune. Ljubav će tada biti luda, strastvena, bučna. Pokretaće sve ono uspavano, menjaće sve ono što nije savršeno i tek tada ćete prihvatiti da se promene dešavaju. Čak i kada im se opirete, one su zarile deo sebe u vaš otpor. A zidovi se lako ruše, kada se pojavi prva pukotina.

Obratite pažnju tada na to šta će vam drugi pričati, a vezano je za vašu emotivnu situaciju. Neke istine možda nisu toliko istinite. A neke laži možda nisu sasvim netačne. Takođe, tokom novembra ne obećavajte olako, jer ćete morati neke planove da menjate. Ne planirajte ništa tada unapred, i idite korak po korak.

Jesen neće biti posebno naklonjena vašem zdravlju, pa će vas pratiti neke učestale migrene, bolovi u ramenima i kolenima. Ne trošite previše krajem godine, i ne kupujte na “slepo”. Znam da će vam to biti malo teže, ali budite strpljivi kada je kupovina nečeg većeg u pitanju. Kraj godine mnogi će dočekati srećniji, ostvareniji i zaljubljeniji nego što su sada.

Izvor: Foto: Shutterstock

Podznak Blizanci

Godina pred vama pokušaće da spoji i poveže i one nezaboravne trenutke, ali i one koje biste voleli da preskočite. Već neko vreme osećate teskobu, sumnje, strahove i svaki novi udah teži je od prethodnog. Kada bi vas neko pitao šta konkretno sve to izaziva, ne biste umeli da date odgovor na to pitanje. Ali je takođe činjenica i to da osetite da se nešto dešava, i niste najsrećniji zbog toga.

Ono što je pozitivno, i što je možda i najsrećnije po vas, jeste to da će vaš ljubavni život biti u prvom planu ove godine. Mnogi od vas će stupiti u bračne vode, u ozbiljne veze, započeti zajednički život sa voljenom osobom i pamtiti ovu 2019. godinu po divnim trenucima. Međutim, darovi nam ne dolaze onda kada bismo mi želeli, već onda kada smo spremni na njih. I sumnja u iste neće učiniti da oni brže dođu do nas. Prva tri meseca najviše će aktivirati vašu potrebu da putevi kojima koračate budu obeleženi, da staze koje stvarate postanu putokazi drugima i da vaši ciljevi zaista budu udaljeni onoliko koliko mislite da jesu.

Bićete bučni, borićete se onda kada osetite da je to potrebno, bićete drski kada se osetite ugroženima i nećete dozvoliti drugima da preuzmu zasluge za nešto u šta ste vi uložili trud. Oni strahovi koje sam već pomenula,”mučiće” vas i tokom ovog perioda, i najviše će biti usmereni na ono što je prošlo. Na neke greške iz prošlosti, bolne trenutke, pogrešne poteze koji su oblikovali vaš život. Faliće vam one vaše energije tada, pa će vas svaki virus lako savladati, i tokom tog perioda pripazite na svoje zdravlje. Mogući su problemi sa zglobovima, kostima.

Zaljubljeni bi trebalo da pokušaju tokom aprila da ne oživljavaju probleme koje su već jednom rešili. Ne zamerajte voljenoj osobi nešto što se jednom već prihvatili. I ne trudite se da menjate nekoga ko još uvek ne oseća poriv za promenama. Jedina osoba koju možemo i trebamo da menjamo smo mi sami.

Poslovna situacija će tokom prva tri meseca biti puna napetosti i neočekivanih događaja. Obratite pažnju tokom marta na to šta potpisujete i ko vam i šta obećava. I ne verujte u reči bez dokaza. Takođe, ne donosite velike odluke pre nego što dobro proverite svaki detalj i vidite da li vi možete to da ispunite. Imaćete velike planove, ali će se njihova realizacija malo odužiti.

Slobodni bi mogli preko posla da upoznaju nekoga zanimljivog. Svakako nemojte bežati od emocije, jer ove godine teško da će vam to poći za rukom. Neko iz prošlosti se može ponovo vratiti u vaš život, ali razmislite dobro da li je pametno buditi stare duhove. Demoni te ljubavi jednom su vas već povredili i izrezali kožu, a rekli ste sebi da to više nećete dozvoliti. Ne verujte u reči. I pratite svoje srce. Drugi će pokušati da vas savetuju, ali vi i sami znate da uvek dobro prođete kada poslušate sebe. Međutim, ne dozvolite iluzijama da vam zamagle pogled.

Proleće 2019. godine uzdrmaće malo vaša uverenje, i sve ono što olako prihvatate, i što podrazumevate, počeće polako da vam klizi kroz prste. Ni prebrzo, ni presporo, dovoljno da zastanete i shvatite da postoji u vašem životu mnogo toga za šta se vredi boriti, i još više toga na čemu trebate svakoga dana biti zahvalni. Počeli ste da podrazumevate emocije, srećne okolnosti, pomoć drugih ljudi, a malo vremena ste posvetili tome da istim tim ljudima pokažete koliko vam je stalo do njih i koliko se radujete tome što su u vašem životu.

Ljubavna situacija uneće malo tmurnijih dana u vaše živote. Najviše zbog onog prećutanog. Ne možete da krenete dalje, ne možete da gradite neke nove dane, dok se ne suočite sa onim što već dugo stoji na jeziku neizgovoreno i samo čeka pravi trenutak da pokrenete taj uragan. A emocije su jake, brze i remete normalni protok vazduha kada udahnete i sakrijete nešto što vam već neko vreme smeta. Istine su potrebne. Samo tako možete nastaviti dalje. I samo tako možete pokrenuti sve promene koje su pred vama.

Finansijska situacija će se popravljati i bićete zadovoljni smerom u kom će se taj aspekt vašeg života kretati. Smetaće vam oni koji razmišljaju drugačije od vas, i smetaće vam to što vaši pokušaji da im objasnite da greše neće biti uspešni. Ne gubite ni vreme ni energiju na to. A svoje planove, želje i snove sačuvajte za one posebne.

Leto obećava velike promene. Osećaćete ih tokom cele godine, ali je leto period kada će one najveće morati da eskaliraju u nešto više. Tada možete imati sukob sa porodicom, smetaju vam njihova uverenja, smetaće vam to što se ne menjati svi istovremeno i na isti način. Smetaće vam to što ćete osećati da vas niko ne razume. Zidovi će vas gušiti, pa će mnogi tada menjati nešto u svom domu, a biće i onih koji će se upravo u tom periodu preseliti. Energije će biti jake, i nemoguće za ignorisati. Pripazite tada da se ne povredite nekim oštrim predmetom, jer nećete biti strpljivi i povrede su moguće usled žurbe i nepažljivosti.

Tokom jula posvetićete se svojim prijateljima, njihovim problemima, i nećete previše razmišljati o onome što vama izjeda dušu. Međutim, tokom avgusta biće teško nastaviti izbegavati suočavanje sa ranom u grudima. Koliko god daleko otišli, sebe u sebi nosimo. Dišemo svoje pobede i poraze. Dišemo svoje emocije. I jedino sebi štetimo odbijanjem da se suočimo sa onim što nas boli. Tada će se na dnevni red ponovo vratiti sve ono što je već trebalo da bude rešeno i suočićete se sa svim onim što je stvorilo određeni vakum u vašim danima. Jer vreme jeste prošlo, ali vaše srce ostalo je zaleđeno u tom jednom trenutku. Slobodni će tada imati priliku da upoznaju nekoga posebnog. A ova godina mnogima od vas donosi velike ljubavi. Prihvatajte pozive prijatelja, izađite i dopustite životu da vas iznenadi.

Jesen 2019. godine mnogima će proteći brzo, dani će biti ispunjeni ljubavlju i lepim trenucima. Mnogi od vas tada će bitno menjati svoj život, donositi neke velike odluke, i biće vam pomalo nerealno koliko se život može promeniti za kratko vreme.

Tokom oktobra zdravstvena situacija će biti malo problematična, možete imati neku upalu, a pripazite i na moguće probleme sa reproduktivnim organima. Takođe, možete imati neku alergijsku reakciju na određeni lek, pa ne uzimajte ništa bez prethodne konsultacije sa lekarom. Novembar će biti naklonjen onima koji žive ljubav. Budite jedni od njih. Postanite svesni toga koliko je lepih stvari koje vas okružuju i ne dozvolite sebi da podrazumevate nešto što toliko ulepšava vaš život. Bićete spremni na sukobe sa drugima, ali nisu vam neophodni. Kraj godine mnogi od vas provešće sa osobom koju vole, i biće srećni zbog svih prilika i lekcija kroz koje su prošli tokom ove godine.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...