Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesečni horoskop

HOROSKOP ZA MESEC LJUBAVNE GLAVOBOLJE: šta nam donosi Venera u znaku Device do 28. oktobra 2020. godine

Izvor: Shutterstock

Tamo gde traje ljubav, sloboda joj čuva leđa. Sve dok postoje kalkulacije, ljubav ne može donijeti ispunjenje. E pa, ako ste mislili da ljubav i kalkulacija nemaju nikakve veze, prevarili ste se. Procena ljubavi je drugo ime za Veneru u znaku Device. Spremimo se na mesec dana “ljubavne glavobolje”.

Venera je 2. oktobra 2020. godine završila svoj tranzit kroz znak Lava, gde je emocije pokazivala naširoko. Iz vatrenog Lava ušla je u zemljani, praktični znak Device i svoju demonstraciju ljubavi svodi na minimum. U Devici će se zadržati do 28. oktobra.

Venera u Devici je Venera u padu, mesto gde se ne oseća dobro, gde ne može pokazati svoje prave vrednosti i lepotu, pa očekujte period krajnjeg ograničavanja emocija. U prostoru navika, obaveza, kalkulacije, sitničavosti, prizemnosti, skeptičnosti, kritičnosti, nikada neće pokušati da vas impresionira poklonima i velikim obećanjima, kao što je slučaj sa onom u Lavu. Njeni pokloni nijesu ekstravagantni, ali su velikodušni. Ovo je Venera koja će istinski brinuti za onoga koga voli i obraćati pažnju na detalje iz njegovog života.

Devica je zemljani znak pa Venera u ovom elementu naglašava potrebu za razumnom manifestacijom ljubavi. Kako to nije moguće, ovde su u sukobu razum i emocije. Osobe koje u svom natalu imaju ovu Veneru nikada se ne zanose. One vode neprestanu borbu između želje za ljubavlju i kontrolom nad istom.

Ovde su emocije stavljene na papir pa se promišlja o njima, uvodi logika, analizira svaki detalj. Ovo je Venera koja se nikada neće zaleteti, već će dobro odmeriti sa kim će ući u emotivnu priču, pa strpljenje druge strane može da popusti. Ipak, vredni su čekanja, jer oni svemu pristupaju smisleno i imaju visoke kriterijume.

Ovo su dosta stidljivi i zatvoreni ljudi koji se nikad ne opuštaju. Osećanja ne pokazuju javno, ali su lojalni i odani, vrlo osetljivi i kreativni. Igraju na sigurno, ne ulaze u igru ako unapred nemaju garanciju, pa su vrlo često usamljenici koji u nemogućnosti da vide krajnji ishod, ne čine poteze.

Vrlo čudno, ljubav i zainteresovanost pokazaće stalnim kritikovanjem. Oni ne kritikuju onoga do koga im nije stalo, jer u tom slučaju uopšte i ne primjećuju detalje. Kada vole, ništa im ne promiče. Zapamtiće svaki važan datum. Voleće kod vas ono što drugi ni ne primećuju da posedujete. Ljubav će pokazivati nespretno, praktičnim gestovima i neizmernom dobrotom.

Ono što kod njih najviše prija jeste činjenica da se pored njih osećate bitnim. Ovo je Venera koja je uvek na usluzi svima koji joj znače. Ona brine, prinosi vam hranu, zove da proveri da li ste dobro, umara se da ne umori vas. Nikada vam neće reći da vam haljina stoji lepo ukoliko misli da u njoj izgledate loše.

Pričaće sa vama telefonom dok ne oseti spokoj sa druge strane žice. Radovaće se vašim uspesima kao sopstvenim i ponositi se vama. Savetovaće uvek rado kako da rešite problem ili sastavite razlupani život. Svakoj osobi na ovom svetu potreban je prijatelj sa ovakvom postavkom Venere, jer imati njega znači nikada ne biti sam.

Zbog svog lošeg dostojanstva u Devici, Venera neće imati mogućnost da pokaže svoju pravu prirodu pa ćemo, za vrijeme ovog tranzita, svoju pažnju usmjeriti na loše ili realne stvari koje su prisutne u našim odnosima.

Pitaćemo se narednih mesec dana – Da li ljubav ima rok trajanja? Čarolija nestaje i na površinu izlazi su(ro)va realnost.

Mnogi parovi će ugledati nepoznato lice na jastuku pored sebe. Pa će se pitati kada je ta agonija počela. Da li smo sve vreme ulagali svoju energiju u iluziju koja nema oblik?

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...