Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče iz Srbije

NAJLEPŠE ČESTITKE ZA BOŽIĆ I BADNJE VEČE: poželite Mir božji i Srećan Božić uz ove poruke

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Božićne čestitke i čestitke za Badnje veče i Badnji dan možete uputititi i elektronskim putem - to nije protivno veri! Važne su dobre želje i ljubav koju upućujete!

Izvor: Foto: Shutterstock

Božić je praznik rađanja novog života, dan kada se radujemo i mirimo, dan kada praštamo jedni drugima, piše Lepa & Srećna.

Svečano praznično raspoloženje obuzima nas još od Svetog Nikole, a naročito u dane porodičnih praznika: Detinci, Materice, Oci i Tucindan podsećaju nas na važnost porodičnih veza.

Pokloni i zagrljaji, osmesi i poljupci oboje kućnu atmosferu i podsećaju nas na poštovanje između dece i roditelja, između starije i mlađe generacije.

Na Badnje veče porodica zajednički "bdi", a običaji uz badnju večeru povezuju nas i sa dušama predaka. Mnoštvo narodnih rituala ima za cilj očuvanje zdravlja, postizanje blagostanja, pokazuju želju za obiljem kojem se nadamo u narednoj godini.

Dok sveće osvetljavaju najlepše u našim dušama, poželite svima sreću i radost, pomirite se uz reči "Srećno Badnje veče!" Zagrejte se uz toplotu badnjaka, neka porodice obnove veze ljubavi i sloge. Poželite dobro zdravlje i obilje.

Od Božića do Bogojavljenja uputite pozdrav "Mir božji! Hristos se rodi!"

Na Božić, ukućani se ljube i čestitaju jedni drugima praznik, a položajnik poželi zdravlje, sreću i napredak domu domaćina.

Na drugi dan, običaj je i da se posete prijatelji. Ako niste u mogućnosti da lično čestitate praznik, dobro je da pošaljete čestitku - do skoro su se slale čestitke sa odštampanim tekstom "Mir Božji - Hristos se rodi"! koje se mogu kupiti u pravoslavnim hramovima.

Međutim, nije protivno veri ni da se čestitka uputi telefonom ili elektronskom poštom i preko društvenih mreža - važne su dobre želje i iskrena ljubav!

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...