Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče iz Srbije

NAJGORI DAN ZA SRBIJU, LEKARI SE BORE ZA ŽIVOTE, EPIDEMIOLOZI TRAGAJU ZA NOVIM KONTAKTIMA: novi smrtni slučajevi, građani olako shvatili bolest

Autor glisicjasmina
Autor glisicjasmina
Izvor: Foto: Shutterstock

Nikad kraća konferencija za medije od početka epidemije korona virusa u Vladi Srbije šokirala je sve novinare, piše Lepa & Srećna.

Na redovnom obraćanju novinarima i građanima 31. marta 2020. godine pojavili su se dr Darja Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon, ali je izjavu dao samo dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike u Beogradu.

"Danas je najgori dan za Srbiju", rekao je dr Stevanović. "Imamo sedam novopreminulih i 115 novih zaraženih pacijenata. Ono čega se bojim je da ovo nije najgori dan prema onome što nas čeka. 

Povezane vesti

Čekaju nas još gori dani, ovo je rezultat nepoštovanja mera, olako smo shvatili opasnost od ove bolesti. I dalje se intenzivno družimo.

I dalje pokušavamo da na bilo koji način izbegnemo mere koje treba da spreče širenje bolesti, mere samoizolacije i smanjenja kontakata.  Ako nastavimo da se ovako ponašamo, ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da zbrine ovoliki broj pacijenata.

Žao mi je što su informacije ovakve," rekao je dr Stevanović, "ali se bojim da će u perspektivi biti još gore. To je sve što ja imam da vam kažem.

Ja sad moram da se vratim svojim kolegama lekarima koji po ceo dan provode pod maskama i u skafanderima da pokušaju da se borimo za one druge ljude koji se bore za život. Kolege epidemiolozi moraju da što pre nađu njihove kontakte", rekao je dr Stevanović, u direktnom prenosu RTS iz Palate "Srbija".

Dr Kisić Tepavčević i dr Kon se nisu obraćali novinarima. Dr Kon je već tokom dana govorio za medije - pročitajte na sledećem linku!

Povezane vesti

U Republici Srbiji je do 15 časova 31. marta 2020. godine registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, 31. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...