Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putovanja

Koliko košta boravak u banji i koje bolesti se leče: sve o lečenju i ceni smeštaja u 10 najlepših banja u Srbiji

Autor Teodora Andric
Autor Teodora Andric

U jednoj banji noćenje košta samo 350 dinara, a evo u koje bolesti se leče u banjama širom Srbije!

Izvor: Foto: Shutterstock/ Igor Matić, Profimedia, Facebook

Srbija ima više od 53 termalna lokaliteta, u čijim blagodetima su uživali još i stari Rimljani. Boraveći na ovim prostorima, oni su otkrili lekovitost pojedinih voda i na njima su izgradili kupatila. Neka od njih sačuvana su i danas.

Jedan od razloga zašto su banje idealne za odmor, jeste i činjenica da se smeštaj može naći po veoma pristupačnim cenama, a banjske terapije prilagođene su lečenju širokog spektra zdravstvenih smetnji.

PROČITAJTE JOŠ: 10 najlepših plaža na svetu: tropski raj na zemlji za nezaboravno letovanje (FOTO)

Predstavljamo vam deset najpopularnijih banja, koje mogu rešiti brojne zdravstvene probleme, a boravak u njima vas neće mnogo koštati.

Sijarinska banja

Gde se nalazi: U blizini Leskovca i poznata je po 18 izvora lekovite vode, a posebnu atrakciju, jedinstvenu u Evropi, predstavljaju gejzir tople vode, čiji vodeni stub dostiže visinu od 8 metara.

Kome se preporučuje: Pogodna je za ljude koji imaju oboljenja koštano-mišićnog sistema, išijasa i lumbaga, stomačna oboljenja, ginekološka oboljenja i plućnih bolesti, i psihičke iscrpljenosti.

Cena: Smeštaj u hotelima iznosi između 2.300 i 2.900 dinara, dok u privatnom smeštaju može da se nađe krevet i za 500 dinara.

Nastavak teksta o banjama pročitajte OVDE!  

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...