Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesti

SEVERINA JE U ŠOKU ZBOG ODLUKE SUDA: evo ko će biti staratelj sina jedinca Severine Kojić i Milana Popovića

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Severina ne krije nezadovoljstvo i ljutnju. Saznajte šta su bivši supružnici Severina Kojić i Milan Popović rekli jedno o drugom.

Izvor: Foto: Damir Drevišagić, Jelena Balić

Sudski je definisano da će sin Milana Popovića i Severine Kojić provoditi podjednako vreme s oba roditelja i da će sve odluke morati da donose zajedno.

Naime, na suđenju u Zagrebu doneta je prvostepena presuda da pevačica i srpski biznismen od danas imaju ravnopravno, zajedničko i sporazumno roditeljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom, sud je odredio sve detalje.

Ovom presudom maloletni Aleksandar će živeti naizmenično sedam dana sa majkom Severinom i sedam dana sa ocem Milanom. Otac će provoditi prve dve nedelje u julu i avgustu sa detetom, a majka druge dve.

Kada je pre nekoliko godina pokrenuo pitanje oko roditeljstva, Milan Popović jedino što je želeo je da, kako je tvrdio, on i detetova majka budu ravnopravni u životu malenog Aleksandra i da zajedno donose odluke vezane uz njegovo odgajanje i budućnost. 

U više navrata isticao je da je paralelno roditeljstvo bitno i značajno za odrastanje mališana jer je on kao otac spreman da se potpuno i podjednako posveti sinu.

Ovom presudom, između ostalog, u vodu su pale i Severinine tvrdnje da je on kidnapovao sina za šta ga je Severina optužila pre više od godinu dana. Podsećanja radi, to je bilo kada je ona sa Igorom Kojićem otputovala u Ameriku, a Aleksandar je za to vreme bio kod Milana Popovića koji je sina zadržao kod sebe jer nije mogao da dobije Severinu. Čim se vratila sa puta, ona je Popovića tužila za otmicu deteta, ali se kasnije ispostavilo da zapravo za to vreme nije ni bila u zemlji. "Blic" je tada, podsećamo, došao u posed dokumenata koji dokazuju da je više od mesec dana ostavila dete, a da o tome nije obavestila drugog roditelja. Milan je potom nju tužio za zanemarivanje deteta zato što ona nije bila tu kada je trebalo.

PROČITAJTE JOŠ: POSLE SPONTANOG POBAČAJA PEVAČICA SE I DALJE BORI DA POSTANE MAJKA: Severina Kojić ponovo ide na vantelesnu oplodnju (FOTO)

Pre presude o zajedničkom roditeljstvu, sud je već odlučio o sadržaju zajedničke roditeljske brige s obzirom na to da sa Severinom do sada Milan nije uspeo da postigne dogovor. Sud je početkom godine, naime, doneo presudu kojom se regulišu prava roditelja prema detetu.

Jedna od najvažnijih stavki koja se tada promenila svakako je ona koja se tiče čuvanja malog Aleksandra u odsustvu jednog roditelja.

Naime, ako je jedan roditelj sprečen da bude sa detetom duže od 48 sati u kontinuitetu, dužan je da o tome obavesti drugog roditelja i da mu omogući da dete u to vreme boravi s njim, jer drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima porodice i trećim licima. Severina se pak do sada trudila da to ne bude slučaj.

Milan Popović je, takođe, odbijao da dopusti da dete provodi vreme s trećim licima dok majka nije bila u mogućnosti da ga čuva, a da on na sve to nema saznanja o tome, u čemu se složio i sud.

Njegova namera je i da učestvuje u bitnim odlukama za detetov život, te da ima informacije o detetu, putovanju deteta, kao i osobama kojima je dete povereno na čuvanje.

Milan je od početka želeo da ima komunikaciju sa Severinom povodom ovih pitanja. Međutim, ona je odbijala svaku komunikaciju. Otac nije bio upućen u zdravstveno stanje sina, već je mali Aleksandar sam pričao tati kada je bio prehlađen, te kada je jeo i koje su njegove potrebe. Ipak, prema sudskom rešenju koje je doneto nedavno, njih dvoje sada najmanje dva puta nedeljno moraju da razmene bitne informacije o detetu i to je moguće telefonom, SMS-om ili mejlom. Iz tog razloga moguće je da će joj dodatna iritacija biti i to što je zakonom određeno da je roditelj obavezan da u slučaju bolesti deteta, bez ikakvog odlaganja, a najkasnije u roku od dva sata od saznanja dijagnoze, o tome obavesti drugog roditelja.

Milan Popović je time uspeo u nameri da njihov sin ne oseti razdor u porodici jer je u više navrata, kako je srpski biznismen isticao, Aleksandar govorio da mu je najveća želja da se mama i tata slažu.

Podsećamo, splitski sud je pevačici nedavno poručio da radi protiv interesa maloletnog Aleksandra i da je upravo ona ta koja vrši nepotrebni pritisak na sud iako sve vreme za to optužuje oca njenog deteta Milana Popovića. Severina je i novčano kažnjena zato što oteže sa sudskim procesom, što takođe, po mišljenju suda, ugrožava njihovog maloletnog naslednika.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da saznate šta Severina misli o sudskoj odluci!

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...