Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesti

POLICIJSKI ČAS ZA USKRS 2020: od petka 17. do 21. aprila 2020. godine! Posle Uskrsa rešenje za šetnju penzionera

Autor glisicjasmina
Autor glisicjasmina
Izvor: Foto: Shutterstock

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije korona virusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova. saznaje Kurir u Vladi Srbije.

Tako je odlučeno da imamo početak policijskog časa od proteklog vikenda, ali sa utorkom, pa će građani ostali u svojim domovima ukupno 84 sata.

Ova odluka nije bila nimalo laka, s obzirom na to da je Vaskrs u nedelju 19. aprila i na stav Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi trebalo ukinuti policijski čas na najveći hrišćanski praznik.

Međutim stav struke, epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba ostao je nepromenjen, odnosno da zabranu kretanja ne treba nipošto ukidati.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je Odluku o formiranju Štaba za upravljanje krizom u nišavskom i topličkom upravnom okrugu. Ovaj štab je oformljen na inicijativu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19, koji je danas zasedao i kojim predsedava premijerka.

Za predsednika štaba za upravljanje krizom imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a pored njega za članove su izabrani i epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević i prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, kao i članovi MUP-a, ministarstva odbrane, BIA, i načelnici okruga.

Traži se način da se omogući vreme da se u tri dana izdvoji bar šest ili osam sati za penzionere kako bi mogli da prošetaju i to da bude u okviru policijskog sata - da nemaju uopšte kontakt sa ostalima. 

Takođe, država će se potruditi da svim penzionerima koji izlaze u šetnju obezbedi maske kako bi i tokom ovog boravka napolju bili zaštićeni.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...