Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Psihologija

KAKO DA ZNATE DA LI MUŠKARAC ŽELI SAMO FLERT: govor tela otkriva - ljubav ili požuda?

Autor Zaklina Milenkovic
Autor Zaklina Milenkovic

Leto je vreme kada sve poziva na strast osmehe i zanos. Ipak, nemojte trenutnu sreću skupo plaćati!

Izvor: Foto: Shutterstock

Da li je vaša zvezda večeri slobodan ili je u potrazi za plenom samo razonode radi? Naučite govor tela, savetuje Lidija Grujić, holistic life coach. Dok razgovarte, pažljivo ga posmatrajte i – znaćete. Ukoliko nije iskren, evo šta će ga odati!

Pogled 

Ako govori istinu, gledaće vas pravo u oči, a zenice će mu biti normalne veličine. Posle odgovora na vaše pitanje i dalje će gledati u vas. Ljudi koji ne govore istinu, a naučiili su neverbalnu komunikaciju, svesni su da ih pogled odaje. Stoga znaju da moraju da vas gledaju u oči, ali ih laž, čim je izgovore, prosto tera da odmah skrenu pogled u stranu.

Koliko vas želi?  

Njegova kolena biće okrenuta vama, što pokazuje zainteresovanost. Jer, telo pokazuje ono što duša želi. Takođe, njegova ramena biće okrenuta u pravcu vaših – to je poruka: Baš mi prijaš!

Da li vas zaista sluša?

Osoba koja pažljivo sluša i čuje, nagnuće glavu na jednu stranu! To vam govori da taj muškarac želi da ostvari dublju vezu s vama. Takođe, može klimati glavom u znak saglasnosti s vama.

PROČITAJTE VIŠE: DA LI JE PRESUDNO IZAZOVNO TELO ILI LEPO LICE: zašto su neki muškarac ili žena privlačni

Dodir je ključ

Toliko te želim! – ne mora da kaže, jer će to pokazati dodirivanjem vaše kose, ramena ili ruku. Senzibilan muškarac ima potrebu da vas oseti i pomiriše. Ovi dodiri su i izraz poštovanja.  

Nežno šaputanje

Nežne, tihe reči samo su izgovor da vam se nađe u zoni požude, a takođe mu treba potvrda da ide u dobrom smeru. Poznavajući žensku anatomiju, on zna da je vaš vrat mesto strasti i da nema boljeg odgovora od vaše reakcije na bliskost!

Teme za razgovor

Pažljivo slušajte kako priča o sebi, jer svako od nas želi da se predstavi u što boljem svetlu te istinu znamo i da ulepšamo! Sve što izgovori pažljivo slušajte. Muškarac koji ne želi da se emotivno veže, poziva se na svoju imovinu, titule i status, i o sebo govori u superlativu. Neće se on mnogo interesovati za vaš život, više će prezentovati sebe, kao i svaki PR menađžer. 

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa i Srećna 

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...