Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači i torte

OSNOVNI RECEPT ZA PATIŠPANJ: meka kora od jaja, brašna i šećera (MERA ZA 3 SLOJA + RECEPT)

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Ukusan patišpanj osnova je mnogih torti a ovaj možete čak poslužiti i namazan marmeladom ili posut prah šećerom - odličan brzi slatkiš!

Izvor: Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 6 jaja
  • 180 gr šećera
  • 270 gr brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • na vrh noža soli

Umutite belanca sa šećerom, dodajte malo soli pa žumanca jedno po jedno. Brašno dodajte kašiku po kašiku, muteći bez prekida.

Postavite pek papirom kalup širine 26 cm, namažite ga uljem i pobrašnite pa sipajte testo.

Pecite oko 30 minuta na temperaturi 175 C.

Ostavite patišpanj da se dobro ohladi pre nego što ga isečete.

Izvor: Lepa & Srećna

PROVERENI NAJBOLJI RECEPTI NA JEDNOM MESTU

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije