Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povrće

KLASIČAN ĐUVEČ BEOGRADSKIH DOMAĆICA: svinjetina i sezonsko povrće za porodični ručak (RECEPT)

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Recept za đuveč možete lako promeniti tako što dodate sezonsko povrće koje upravo dozreva ili izbacite sastojke koje manje volite.

Izvor: Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 500 gr svinjetine
  • 500 gr krompira
  • šolja pirinča
  • 1 glavica luka
  • 4 krupne paprike
  • 500 gr paradajza
  • ulje, so i biber

Priprema:

Oljuštite i iseckajte luk na rebarca, pa prodinstajte dok ne postane staklast.

Svinjetinu isecite na kockice pa ih upržite u luku da pobele.

Dodajte oljušten krompir isečen na kriške ili kockice. Operite pirinač pa ga dodajte u šerpu. Naseckajte oljuštenu papriku i paradajz, posolite i pobiberite i dodajte ulja po potrebi.

Dolijte malo vode i pecite u rerni oko 40 minuta.

Povremeno probajte ukus i dodajte još vode ako je potrebno. Đuveč treba da bude saftan, pikantan i ne previše postan.

Napomena: možete koristiti i zamrznuti paradajz ili pelat iz konzerve. Takođe, svinjetina se može zameniti junećim ili pilećim mesom.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA JELA S MESOM

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...