Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predjela i salate

ŠPAGETI SA ĆUFTAMA: gurmanski recept za ljubitelje italijanske kuhinje (RECEPT)

Autor Ivana Martic
Autor Ivana Martic

Lagane ćuftice propržene na maslinovom ulju uz paradajz umak i špagete biće kompletan ručak koji ćete pripremiti za manje od pola sata. Uz ovo jelo najbolje je da služite belo vino.

Izvor: Foto: Shutterstock
Sastojci

400 g špageta
300 g paradajz-pelata
300 g mlevene govedine
100 g prezli
100 g parmezana
1 kašika iseckanog peršuna
4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašika brašna
so, crni biber

Pomešajte meso, parmezan, prezle, peršun i pola sitno iseckanog belog luka. Začinite solju i biberom, sve dobro promešajte i rukama oblikujte ćufte.

Pažljivo uvaljajte ćufte u brašno; otresite višak brašna i propržite ih na 2 kašike maslinovog ulja dok ne porumene.

U velikom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i ostatak belog luka.

Izvadite luk iz tiganja, dodajte paradajz-pelat i prokuvajte pet minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom po ukusu, zatim dodajte ćufte, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite s vatre.

Stavite veliku šerpu vode da provri, pa dodajte so (otprilike 7 g na 1 litar) i skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju tako da budu al dente.

Ocedite ih, pomešajte sa ćuftama i servirajte. Po želji, jelo možete ukrasiti iseckanim peršunom, rendanim parmezanom i listovima svežeg bosiljka.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna 

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije

Galerije