Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adaptacija prostora

Kako je nastala vila u prirodi od dvorišne kućice i garaže (FOTO)

Autor Teodora Andric
Autor Teodora Andric

Savršena kuća u srcu prirode nastala je od nekadašnje kućice i garaže, a svakog ge oduševiti njen savršen dizajn i kombinacija materijala!

Izvor: Foto: Promo/CoppinDockray

Savršen arhitektonski projekat "Ansty Plum" na sam pogled osvaja srca svih koji vole retro stil uređenja! Naime, reč je i projektu u kojem je od dvorišne kuće i garaže napravljena prelepa vila u prirodi, piše Lepa & srećna.

Ovaj arhitektonski dragulj nalazi se u ruralnom delu Viltšira, u Engleskoj, i nastao je od dve maštovite i posebne građevine napravljene još šezdesetih i sedamdesetih godina.

Povezane vesti

Originalna adaptacija, mala modernizacija i reorganizacija dvorišne kućice i garaže dovela je do smanjenja troškova za grejanje i hlađenje za čak 80 odsto, a nastao je savršen porodični dom.

Zgrade se nalaze na strmom šumovitom brdu, pa je projekat zamišljen tako da krov kosinom prati nagib zemljišta.

Author: katrin lock Software:Adobe Photoshop CS4 Macintosh Created: 2015:07:13 18:49:32
Izvor: Foto: Promo/CoppinDockray

Inače, u prethodnih nekoliko pokušaja adaptacije nisu uspele, a objekat je polako propadao, naročito kada je voda prodrla u kuću. Međutim, projekat arhitektonske studija Coppin Dockrai potpuno je promenio zgrde na ovom divnom placu.

Arhitekte su uspele da oslobode glavni prostor uklanjanjem kupatila i dodatnih zidova kako bi napravili novu spavaću sobu i studio. U kući su priključeni sistemi podnog centralnog grejanja. Jedinstven dizajn je sačuvan, a istovremeno je stvoren udoban dom za život.

NA SLEDEĆOJ STRANI POGLEDAJTE FANTASTIČNU FOTU GALERIJU OVE ČAROBNE KUĆE!

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...