Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspiracija

KAKO OKITITI NOVOGODIŠNJU JELKU: ideje i saveti za savršenu prazničnu dekoraciju u domu

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Sledite savete stručnjaka i za Novu godinu će vaša kuća zasijati lepše nego ikada!

Izvor: Foto: Shutterstock

Praznična sezona u punom je zamahu. Oni najnestrpljiviji već su ukrasili svoje domove, a drugi će vrlo brzo skidati prašinu s ukrasa i baciti se na posao kako bi njihov dom u prazničnim mesecima bio u punom sjaju.

Ako još niste sigurni kako ove godine ukrasiti dom možda vam pomogne ovih pet saveta za koje Dan Kuper, glavni i odgovorni čovek za prazničnu dekoraciju u poznatom britanskom trgovačkom lancu Džon Luis. Njegovi saveti će pomoći da učinite vašu jelku savršenom.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA GODINA I DEKORACIJA: kako okititi jelku ukrasima u beloj boji (FOTO + IDEJE)

1. Pažljivo pripremite jelku

Uzmite vremena za pripremu novogodišnje jelke, posebno ako kupujete prirodnu. Pre postavljanja jelke obavezno postavite podlogu koju koristite, a ispod nje stavite i papir kako biste dodatno zaštitili pod od ispalih iglica.

2. Postavite "unutrašnje osvetljenje"

Kada postavljate lampice, uz stablo drveta postavite sijalice toplijih tonova koje će stvoriti predivan unutrašnji sjaj.

3. Nemojte se suzdržavati

Kada su u pitanju lampice, što više to bolje. Jelku ukrasite sa najmanje 100 lampica, s kojima će zasijati punom snagom. Ako niste ljubitelj napornog postavljanja lampica oko jelke, možete kupiti "zavesu lampica" koje se obično koriste za ukrašavanje kuća, prozora, dvorišta..., ali itekako mogu odraditi posao i na drvetu.

PROČITAJTE JOŠ: NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA U CRVENOJ BOJI: ove 3 nijanse crvene treba da imate u domu tokom praznika jer donose povoljne početke (FOTO + IDEJE)

4. Red je ključan

Neka vaše kugle budu u barem u tri različite veličine. Kada ih postavljate, neka raspored jednakih kuglica na jelki bude cik-cak. Posebne kuglice, one koje za vas imaju sentimentalnu vrednost, postavljajte poslednje, i to na mesta na kojima će zapeti za oko svakome ko pogleda vašu novogodišnju jelku. One neka budu onaj konačni čarobni dodir. Ukrasi neobičnih oblika su još jedan odličan način da vaše drvo bude još zanimljivije.

5. Poigrajte se bojama

Iako su mnogima omiljene novogodišnje jelke koje su ukrašene jednobojno, možda je vreme da svojim crvenim, srebrnim ili zlatnim kuglicama pridružite celu paletu boja koje će vaše drvo učiniti posebno veselim, kakvi uostalom i jesu praznici koji se bliže.

Izvor: Zadovoljna

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...