Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspiracija

Ekstravagantne pruge

Autor Bojana Rogic
Autor Bojana Rogic

Neobični detalji i dezeni mogu doprineti da od sasvim jednostavnih stvari napravite mnogo više. Ukoliko se osmelite i krenete u avanturu sa crnobelim kombinacijama, krajnji rezultat je gotovo uvek uspeh.

Izvor: Foto: Shutterstock

Odlučite se za crnobelu kombinaciju, pruge, neobične detalje i smelije dezene - ako pruge skladno i lepo uklopite, u kontrastu s drugim materijalima i bojama delovaće veoma efektno. Zato odbacite svoje strahove i predrasude...

Bitno je dobiti poneku dobru ideju da biste se osećali bolje i da bez mnogo ulaganja svoje zamisli sprovedete u delo. Ako vaši ukućani žele da vam pomognu u tome, eto lepe zajedničke prilike za spajanje, priču i dogovor! Sasvim običan bračni krevet može postati veoma dekorativan detalj i osvežiti vašu spavaću sobu promenom boje posteljine sa interesantnim crno-belim prugama. Odjednom će vaša soba postati ultramoderna i atraktivna, a krevet će delovati mnogo komotnije i šire zahvaljujući prugastom desenu.

Obavezno i jastučnice izvedite u istoj boji i dobićete savršeni dramatic look, idealan za mlađe urbane parove. Dosadio vam je običan i neprimetan zid u dnevnoj sobi? Hteli biste da nešto promenite? Napravite od njega interesantnu sliku sa crno-belim uzdužnim štraftama, biće potpuno originalno. Osim toga vaša soba će izgledati mnogo viša, pošto pruge vizuelno izdužuju prostor. Idealno rešenje za malo niže i blago minimalističke enterijere!

Ukoliko ste ipak raspoloženi za manju intervenciju u svom domu, svakako su draperije od staklastog materijala sa crnobelim prugama interesantan i, moram reći, ne baš čest izbor. Odvažite se i budite drugačiji. Tkanine će dati prelepe refleksije u sobi i dočarati malo mistike i tajnovitosti svojom postavkom. Sve možete kombinovati dodavanjem novih belih i crnih detalja i vaš enterijer će delovati potpuno drugačije i veoma elegantno, a može biti dobar pandan teškim, klasičnim enterijerima.

Milena Obradović,
dipl. inž. arh.
samostalni umetnik,
član ULUPUDS-a www.milena-design.com

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...