Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srećni dom

EFIKASNO ČIŠĆENJE BEZ PUNO TRUDA: kako da za par minuta očistite masnoću sa šporeta

Autor Teodora Andric
Autor Teodora Andric

Naslage masnoće na površinama u kuhinji predstavljaju pravu noćnu moru za svaku domaćicu. Predstavljamo vam jednostavan način uklanjanja masnoće sa kuhinjskih površina, a naročito je delotvoran na šporetu.

Izvor: Foto: Profimedia

Ovaj jednostavan način čišćenja, bez previše truda, pomaže da efikasno uklonite masnoću sa šporeta i uglancate radne površine u kuhinji tako da budu savršeno čiste, piše Stvar ukusa.

Potrebno je:

  • nekoliko kapi medicinskog alkohola
  • tuferi (ili kuglice od vate)
  • stara četkica za zube

Povezane vesti

Nanesite alkohol na vaticu, utrljajte po uprljanoj površini i sačekajte nekoliko minuta. Zatim umočite četkicu za zube u alkohol i takođe obrišite prljave delove. Nakon toga prebrišite površinu pamučnom krpom ili suvim sunđerom.

Napomena: Vodite računa da alkohol ne ošteti površinu koju planirate da očistite. Pre čišćenja proverite na manje vidljivom mestu da li alkohol ostavlja tragove i da li može oštetiti površinu (ne bi trebalo koristiti alkohol na površini s visokim sjajem ili lakiranim površinama). Iz bezbednosnih razloga nemojte čistiti alkoholom u blizini izvora toplote, naročito iizbegavajte čišćenje kuhinje ako vam je uključena ringla na plin.

PROČITAJTE JOŠ: Brzinsko detaljno čišćenje: 16 jednostavnih koraka do blistave kuhinje

Izvor: Foto: Profimedia

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...