Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srećni dom

PRAVILNO FENG ŠUI ČIŠĆENJE KUĆE POSLE PRAZNIKA: spremite stan tako da privuče sreću i bogatstvo

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Sedam pravila za generalno spremanje kuće su važna da biste ispoštovali feng šui pravila.

Izvor: Foto: Shutterstock

Feng šui principi ne važe samo za uređenje doma već daju uputstva i za čišćenje kuće koje može da poboljša energiju u prostoru.

Kako su praznici lep ali i vrlo izazovan period za svaku porodicu, upravo feng šui može da pomogne da se vrati ravnoteža i dobra energija.

Istanjen kućni budžet po pravilu je ugrožen baš posle slavlja, pa će svaki novi balans biti i te kako dobrodošao. Umor i malo otrežnjenje nakon velikih troškova i visokih očekivanja takođe zahtevaju što racionalnije planiranje - kako izdataka tako i novih napora.

Domaćice koje su se danima trudile da za svoje ukućane ali i goste pripreme raznorazne đakonije već su prilično umorne, a sada ih čeka još jedno iskušenje - sređivanje kuće posle brojnih dana odmora, a često i gostiju koji su rado viđeni ali ipak remete ustaljeni red i navike.

Da biste najbolje iskoristili feng šui, napravite dobar plan za čišćenje. 

Sedam pravila za temeljno čišćenje su važna da biste ispoštovali feng šui pravila.

1. Energija teče u pravcu kazaljke na satu.

Ako samo perete i čistite, onda sledite pravilo u feng shui koje je bazirano na pokretu či energije sa leva na desno, kao kazaljka na satu. Dakle, krenite od prostorije koja je prva sa leve strane gledajući od ulaznih vrata ka centru stana. Kada dovršite tu prostoriju, krenite u sledeću. Kupatilo se uvek čisti poslednje.

2. Najopasnija je ustajala energija.

Ako detaljno spremate svaku prostoriju, morate posvetiti pažnju svim nepristupačnim mestima. Na primer, treba da podignete i provetrite svaki dušek, promenite posteljinu ali i da očistite  prostor u kojem držite višak posteljine. Obrišite detaljno taj plakar ili komodu, stavite lavandu ili mirisne sapune za koje se smatra da, zahvaljujući mirisu, deluju kao feng šui lek.

3. U kuhinji naročitu pažnju posvetite frižideru.

Hrana je lek za naše telo, ali može da bude i otrov ako se dobro ne čuva i sprema. Stoga je frižider veoma bitan i predstavlja početak pranja. Kada naučite da pregledate fioke, police i kutijice u frižideru, vremenom će vam ući u naviku da tegle koje su skoro prazne ili načete očistite. Buđavo povrće ili voće je niži nivo vibracije koje donosi opasnu energiju zvanu šar či koja dovodi do bolesti.

Neprijatan miris frižidera od ustajalih namirnica ćete trenutno oprati. Međutim, uvek ima nekih namirnica koje su jačeg mirisa. Iskoristite stare feng shui lekove za to - sipajte sodu bikarbonu ili samo morsku so u neku posudicu i oni će pokupiti sve ostale mirise. Menjajte jedanput ili dva puta godišnje.

4. Morska so čisti one predmete koje ne smete da perete vodom.

Najoptimalnije je da sve polako pregledate i da stvari koje niste nosili više godina poklonite ili bacite. Tašne i novčanike pregledajte i operite one koji to mogu da izdrže. Ako ne mogu, dovoljno je da ubacite malo morske soli i da protresete. Morska so je poznati feng šui lek u zaostaloj i lošoj energiji zvanoj ši či. Ona blokira vaše nove korake ali i ideje. Dokumenata i ostale papire takođe pregledajte, preslažite i odvojite po nameni. Nepotrebne papire izbacite.

5. Miris je odličan feng šui lek.

Drugi nivo čišćenja je pranje i osvežavanje garderobe, ormana, prozora i svakog dela stana. Najoptimalnije je da se pre slaganja garderobe i knjiga ormani i police osveže nekim mirišljavim sredstvom.

6. Uvek pustite opuštajuću muziku dok čistite kuću.

Treba i vi da budete relaksirani i uživate u svom domu, čak i dok naprono radite.

4. Otvorite prozore da uđe svež vazduh jer ulazi sveža či.

Zajedno sa muzikom svež vazduh leči i podižu či energiju u prostoru pri čemu se smanjuje škodljiv upliv energije prašine, kao što su problemi i bolesti.

Prilagođeno sa: Stil

Tagovi

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...