Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijeta

Kako da smršate uz 3 krajnje jednostavna koraka

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Januar je tradicionalno mesec velikih odluka, a jedna od njih je i ona da se posvetimo lepšoj liniji!

Izvor: Foto: Profimedia

Zato su tu i razne dijete – Atkins, paleo dijeta, čuvena 5 + 2… Međutim, i najjednostavnija 3 koraka pomoći će vam da se ponovo uvučete u one “najlepše” pantalone, pod uslovom da ih se strogo držite.

Korak broj 1: budite gladni.

Prvi korak je glad. Ako niste gladni – nemojte jesti. Ovaj savet nam naročito dobro dođe u vreme zimskih slava, novogodišnjih i božićnih praznika… Odlazimo u goste, dakle, jedemo! Primamo goste, pa i mi jedemo s njima! Umesto toga, treba sačekati da telo potraži hranu i istinski oseti glad. Tek tada jedite, a nemojte se hvatati užina, grickalica, posluženja…

Korak broj 2: vežbajte i više nego što mislite je dovoljno.

Ovo je lako. Obucite se u ono šta vam je za ovakve prilike najudobnije i izađite napolje. Pošto izađete, jednostavno se krećite sve dok se ne umorite. Ali onda nemojte stati! Nastavite da se krećete i tako umorni, a idealno je da izdržite oko 45 minuta.  Možda to nećete moći danas, ali ćete svakog dana pomerati granice. 

Šetnja je dobra za srce, pluća, odličan su način da se oslobodite stresa. Ako želite i da zategnete jače mišiće, uvedite i trčanje, ili brzo trčanje uz stepenice, brze čučnjeve… zapamtite da je idealno ako se potpuno oznojite i osećate da ste vežbali i više nego dovoljno.

Korak broj 3: povežite bar deo svog samopouzdanja sa vitkom linijom.

Ovaj korak najlakši u fizičkom, ali najteži u psihološkom smislu. Kod žena to neće biti tako teško, jer njima društvo ionako nameće sliku vitke dame kao jedinu poželjnu. Naravno da vitak stas ne čini vaše “ja” u celosti i da vam to ne bismo nikada preporučili. Međutim, ignorisanje sve većih i većih brojeva farmerki u vašem ormanu nije ni put ka zdravlju. Zato je spremnost da se i zdravljem i linijom pozabavite upravo dokaz vaše zrelosti i osnove za veru u sebe!

Izvor: Lisa

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...