Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijeta

Dijeta za ravan stomak: oslabite 7 kilograma mesečno

Autor Aleksandra Aleksic
Autor Aleksandra Aleksic

Knjiga Liz Vakarielo "Dijeta za ravan stomak" za kratko vreme postigla je ogroman uspeh. Promenom načina ishrane, kako se tvrdi, izgubićete oko sedam kilograma mesečno. Upoznajte se sa ovim načinom ishrane, možda će to ...

Izvor: Foto: Shutterstock

Dijeta je koncipirana po principu mononezasićenih masnih kiselina (Monounsaturated fatty acids - MUFA) koje uništavaju masti u predelu stomaka, a obezbeđuju sitost i sprečavaju prejedanje.

Ove biljne masti se nalaze u sledećim namirnicama: koštunjavo voće, semenke, čokolada, maslinovo ulje, avokado. Za razliku od zasićenih masti koje zapušavaju arterije, biljne masti održavaju krvne sudove elastičnim i posle varenja, a program ishrane koju su izradile urednica magazina “Prevention” i nutricionistiknja Sintija Sas, pripremljen je po uzoru na mediteranski način ishrane. Ključni sastojci su voće, povrće, mahunarke, integralne žitarice, maslinovo ulje i riba.

Jedna MUFA uključena je u svaki obrok, a dnevno se unosi 1600 kalorija. Dijeta se sastoji iz dva dela: start čine četiri dana tokom kojih se sprečava nadutost, a zatim sledi četvoronedeljni plan ishrane. Pogledajte na sledećoj stranici kako izgledaju ovi delovi programa.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...